Renault Master: van bus naar camper

We zijn altijd echte tentkampeerders geweest: ons hart was verpand aan een 3-stoks Sleetent, de Capriola Bivak. Koken op benzinebrandertjes, eten op schoot, op een paar lage stoeltjes. Maar onze kampeerbehoeften veranderden. De kinderen zijn volwassen, wij konden vaker buiten het zomerseizoen kamperen en - eerlijk is eerlijk - ietsje meer comfort bleek ook wel gewenst met het vorderen van de jaren. Onze eerste ervaringen met een camper deden we op in verre buitenlanden en die verlokking deed de rest. Op zoek naar een eigen camper!


Bij het afwegen van de alternatieven was de compactheid een belangrijke criterium. Veel groter dan onze Peugeot 406 break zou het niet moeten worden vanwege de manoeuvreerbaarheid in de bergen en in stadjes. Een caravan en een grote camper vielen daarom al snel af. Een buscamper lag voor de hand. Dat sloot bovendien goed aan bij mijn wens om de camper zelf in te richten, omdat mij dat leuk leek om te doen en om een zo groot mogelijk vrijheid van indeling te hebben.


De eerste optie was een Renault Trafic, te voorzien van een hefdak. Al tekenend ontdekte ik echter dat dat te krap was om echt zelf in te richten: het kopen van veel compact, kant-en-klaar meubilair zou nodig zijn. Bovendien bleken de kosten van een goed hefdak aanzienlijk.  De tweede optie was daarom een iets grotere bus.


Overigens is zo’n keuze heel persoonlijk: ook op basis van een compacte Renault Master L1H1 kun je een heel leuke kampeerbus maken, zie bijv.: http://wout.50webs.com


Afgewogen heb ik de Citroen/Peugeot, Iveco en Renault Master. Mijn informatie over Mercedes en Ford was niet zo gunstig. De Renault (model L2H2) won het (plaatsing schuifdeur en hoogte laadvloer gunstiger dan van resp. Citroen/Peugeot en de Iveco. Als randvoorwaarden bepaalde ik verder: km-stand niet veel meer dan 100.000, leeftijd max. 4 jaar, omdat de investering in de inbouw een lange afschrijvingstermijn vereist.


Verder nam ik me het advies ter harte om een exemplaar met zo min mogelijk ramen te zoeken, omdat je die er beter zelf in kunt zetten.


In mei 2008 kocht ik een 4 jaar oude, witte Renault Master L2H2, km stand 120.000. Natuurlijk wel breder dan mijn Peugeot 406 en 70 cm langer. Toch nog compact genoeg om over kleinere weggetjes te rijden en te parkeren op normale parkeerplaatsen.


De klus kon beginnen.